HASIZOM GYAKORLATOK OTTHON - 1. NAP -

11:13


Egy 5 részes sorozatból álló hasizom fókuszos edzéstervet követhettek a blogon. Végrehajthatod egy hét alatt is vagy 1-2 napos pihenőket hagyva az edzéstervek között. Minden gyakorlatról részletes leírást találsz a videók alatt. 

Miért fontos a hasizmok megdolgoztatása? Egyrészt esztétikai szempontból ➩ szinte mindig ez a legfőbb motivációs tényező. Ezen kívül, a belső szervek támasztása miatt is elengedhetetlen az izomcsoport megerősítése PLUSZ erős hasizmokkal a derékfájást is garantáltan elkerülheted, mert így a helyükön maradnak a derék szakaszon elhelyezkedő csigolyák. Így egyből 3 érved is van az edzéstervek végrehajtására. HAJRÁ nyomd le minden (5 edzésterv).1.HASPRÉS (16x):
  • Hanyatt fekvésben talpak a talajon - medence szélesen- kezek tarkóra tartásban. Könyök nem előzheti meg a fület + tekintet a plafonon. Minden emelésnél a hasizmok munkájára koncentrálj. Nem kell magasra emelned, de azt hasból végezd és ne a nyakadat rángasd.
2. TÉRD & VÁLL KÖZELÍTÉSE KERESZTBE (2x12):
  • Hanyatt fekvésben jobb láb a talajon, bal a levegőben nyújtva. Bal kéz a nyújtott bal láb mellett csípő magasan, jobb kéz tarkóra tartásban. Jobb váll közelítése a bal térdhez. Mindig a váll mozgásán legyen a figyelem, így biztosan a ferde hasizmokat terheled,
3. HASPRÉS EMELT LÁBAKKAL (16x):
  • Hanyatt fekvésben elemeled a lábakat a talajtól. Térdek legyenek a csípő fölött és bokánál keresztezd a lábakat. Kezek tarkóra tartásban és így végezz lapockaemeléseket. Könyök nem előzheti meg a füleket, ne emelj magasra + tekintet a plafonon.
4. KÜLSŐ TALPÉL ÉRINTÉSE (2x12):
  • Hanyatt fekvésben emeld a lábakat nyújtott térdekkel. Lábfejek pipában. Kezek tarkóra tartásban. Jobb kézzel közelítesz a bal láb külső talpéle felé 12x, majd ellentétesen. 
5. HASPRÉS 2 ÜTEMRE (12x):
  • Hanyatt fekvésben talpak a talajon medence szélesen. Kezek tarkóra tartásban. Könyök nem előzheti meg a füleket. Tekintet a plafonon, majd lapocka felső részének emelése. Minden emelésnél leszorítod a derekadat a talajra/polifoamra.
6. EMELÉS "FARZSEBBE NYÚLÁSSAL" (16x):
  • Hason fekvésben helyezkedj el. Tedd a tenyereidet a derekad alsó szakaszára....ha nem megy akkor lehet kézháttal is. Homlokod a talajon és innen indítod a mozdulatot, majd emelkedsz amilyen magasra csak tudsz ➪ lassan vissza.

Mozgolódós Napokat!
 http://tornanya.blogspot.hu/p/e.html

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images