FITT-BALL EDZÉSTERV

15:08


Eszközök, amelyekre szükséged lesz:
  • matrac
  • fitt - ball labda
Az edzéstervben szereplő gyakorlatokból érdemes három kört ismételni, így a leghatékonyabb. 
A fitt - ball segítségével, egyébként igazán jól megerősítheted a törzs izmaidat, amelyek a legfontosabb tartóizmok. Nekik köszönheted, hogy királynői vagy éppen púpos a tartásod. 

A testünk gyakran beszél helyettünk....így nem is lehet kérdés, hogy fontos - e a törzs imainak megerősítése. Akinek gyenge ez a terület, azok púposan, hanyagul tartják magukat. Akik jól megerősített törzs izmokkal rendelkeznek, azok délceg tartással büszkélkedhetnek.
Az egyes torna gyakorlatok ismétlésszámát a képeken találod. Próbáld minél gyorsabban végrehajtani őket, az utolsó gyakorlatot követően tarts max. 60 mp pihenőt és indulhat az újabb kör.


Döntések labdával:

Medence széles térdelésben helyezkedj el. Labda a kézben, majd döntés jobbra úgy, hogy a vállak maradjanak egymás fölött, ez után közép, majd balra döntés.

Karhajlítás - nyújtás:

Labdát tedd magad mögé. Tenyértámasz a talajon vállszélesnél szélesebben. A törzs izmainak megfeszítése után emeld a lábakat egymás után a labda tetejére. Állítsd be a megfelelő távolságot, majd indulhat a könyök hajlítás. Végig feszítsd a törzs izmait. Hajlítás után nyújtás és így tovább folyamatosan.

Hasprés:

Ülj a fitt-ball tetejére. Talpak széles támaszban a talajon. Stabilan helyezkedj el a labda tetején, majd tarkóra tartásba emeld a kezeket. Lassan dőlj hátra és innen emelkedj vissza, úgy hogy a kezek maradnak a fülek mellett. Ahogy ráéreztél a gyakorlatra mehetnek egyre gyorsabban az ismétlések.

Térdhúzás:

Kiinduló helyzet felvétele, mint karhajlítás-nyújtás esetén. Szintén feszítsd meg a törzs izmait és ezt követően induljon a páros térdhúzás az orrod irányába. Ez egy nehéz gyakorlat. Kísérletezz és mosolyogj magadon, ha elsőre nem sikerül :)  

Csípő emelés:

Hanyatt fekvésben helyezkedj el úgy, hogy az alsó lábszárad feküdjön fel a fitt - ball labdára, amennyire lehet. Kezek tenyérrel lefelé a talajon kicsit távolabb a törzstől. Kezd el emelni a csípődet, úgy, hogy a sarkakat belenyomod a labdába. Tenyereket + alkart tolod "bele" a talajba. Ezt követően lassan vissza.

Forgatás labdával:

Helyezkedj el ülésben. Fogd meg 2 kézzel a fitt - ball labdát. Emeld a lábaidat vagy sarkakkal kicsit támaszkodhatsz a talajon. Egyenes hát! Közelítsd a labdát a jobb csípőd felé, majd indítsd el a bal oldali irányába. Folyamatosan.... lehet jó gyorsan!!


Mozgolódós Napokat!

 https://2.bp.blogspot.com/-uo0piw4RwAM/WGMFK76tzbI/AAAAAAAAGVs/Zd_Ar01AzjIJQzNyBtk3UTZn0I3qr1SkwCK4B/s640/TORN%25C3%2581ZN%25C3%2581L%2BOTTHON%252C%2BDE%2BM%25C3%2581R%2BA%2BBEMELEG%25C3%258DT%25C3%2589SN%25C3%2589L%2BMEGAKADSZ-%2B%25282%2529.png

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images