KÉTÉVESSEL 2 KERÉKEN - A BLEDI - TÓ KÖRÜL

11:03Egy hónappal ezelőtt kirándultunk Beldben (Szlovénia), ami egy igazi tengerszem, tele szebbnél - szebb ösvényekkel, utakkal, utcákkal és parkokkal.
A tó maga 15 km körbejárva, ez a táv még gyerekkel is könnyen kivitelezhető két keréken, így mi sem tettünk másképp. Peti már tudta, hova megyünk, de számomra még meglepetés volt ez a lelki töltőállomás.

Ez volt az első tekerésem Áron születése óta, szóval nagyon-nagyon élveztem, főleg mert előtte heti háromszor ültem nyeregben, spinning edzőként ...már nagyon hiányzott. Egy élmény volt konkrétan, az egész hétvége, illetve 4 nap!!

Áron azóta is, amint meglát egy bukót menni akar biciklizni, persze őt nem a táj szépsége gyönyörködtette el, mintsem inkább a menetszél felfedezése :D

Bled érdekessége, hogy a tó közepén található egy kis sziget templommal és egy külön kis "világgal". Csónakkal, saját vízieszközzel, úszva vagy pletnán lehet megközelíteni. Motorcsónakot és vizibiciklit például egyáltalán nem láttam, így a tó felszíne szinte mindig nyugodt, bár az ottani szabályok szerintem ezt tiltják is. 

Egyébként a tó víze édes, remek hőmérsekletű és kristálytiszta, szóval bármikor leugorva a bringáról csobbanhatsz, csak az Északi partszakaszon van egy fizetős strand, mindenhol máshol belemerülhetsz a vízbe, ahol persze a körülmények adottak. Helyenként elég meredek a partszakasz, bár a fiatalok ezt pont kihasználják ugróversenyekre, de nekünk most egy lankásabb verzió volt a cél.

Itt (Északi part) található a vár, ami tényleg lélegzetelállító panorámát nyújt. Kihagyhatatlan!A várral szembeni domboldalon, (ami azt gondolom télen sípályaként funkcionál) a nyári szezonban bobpálya üzemel, így ezt sem hagytuk ki. A kilátás innen sem megvetendő. A hegytetőre libegő visz fel, amit külön élveztünk és az alább látható helyen lehet selfiezni :)
Mozgolódós Napokat!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images