Gyümölcsös hús recept

vasárnap




Ez egy igazán gyors és könnyű recept. Gyerek mellett nincs is idő a pepecselésre. Kb. 20 min alatt elkészíthető és tele van vitaminnal.



Pikáns gyümölcsös hús



Hozzávalók:


30-40 dkg csirke/pulykamell
rendelkezésre álló gyümölcsök ízlés szerint:


szőlő
alma
sárgabarack
őszibarack
szeder
szilva
körte

fehér bors
1 dl fehér/rosé bor
főtt rizs köretnek













Elkészítés:

  1. A rizst kevés olajon/zsíron lepirítom üvegesre, majd sózom és felöntöm vízzel, hogy az ellepje.
  2. 5 perc forrás után, pótlom a vizet (ha kell), hogy ismét ellepje a rizst.
  3. Ezt követően 1-2 perc újabb forrás után félreteszem és fedő alatt (amit nem emelgetek és nézegetem a rizst!) 20-25 percig, hagyom a saját melegében megpuhulni. Ez alatt az idő alatt pedig pontosan elkészíthető a hús.
  4. 1 cm-es kockákra szeletelem a húst, majd lepirítom kevés zsiradékon.
  5. A kifehéredett húskockákat fűszerezem, majd ráöntöm a bort.
  6. Így süldögél, amíg felkockázom a gyümölcsöket, amelyeket rögtön mellé is dobálok. Ezt a folyamatot a legkeményebb gyümölccsel kezdem, tehát amelyiknek a legtöbb idő kell, hogy megpuhuljon.
  7. Amikor elfőtte a bort, akkor már csak vízzel öntöm fel szükség esetén.
  8. Kicsit a végére kb 5 percig összerottyantom, hogy az ízek jól átjárják a húst is.

Jó étvágyat!









Megjegyzés küldése