Ez egy igazán gyors és könnyű recept. Gyerek mellett nincs is idő a pepecselésre. Kb. 20 min alatt elkészíthető és tele van vitaminnal.
![]() |
Pikáns gyümölcsös hús |
Hozzávalók:
30-40 dkg csirke/pulykamell
szőlő
alma
sárgabarack
őszibarack
szeder
szilva
körte
só
fehér bors
1 dl fehér/rosé bor
főtt rizs köretnek
rendelkezésre álló gyümölcsök ízlés szerint:
szőlő
alma
sárgabarack
őszibarack
szeder
szilva
körte
só
fehér bors
1 dl fehér/rosé bor
főtt rizs köretnek
Elkészítés:
- A rizst kevés olajon/zsíron lepirítom üvegesre, majd sózom és felöntöm vízzel, hogy az ellepje.
- 5 perc forrás után, pótlom a vizet (ha kell), hogy ismét ellepje a rizst.
- Ezt követően 1-2 perc újabb forrás után félreteszem és fedő alatt (amit nem emelgetek és nézegetem a rizst!) 20-25 percig, hagyom a saját melegében megpuhulni. Ez alatt az idő alatt pedig pontosan elkészíthető a hús.
- 1 cm-es kockákra szeletelem a húst, majd lepirítom kevés zsiradékon.
- A kifehéredett húskockákat fűszerezem, majd ráöntöm a bort.
- Így süldögél, amíg felkockázom a gyümölcsöket, amelyeket rögtön mellé is dobálok. Ezt a folyamatot a legkeményebb gyümölccsel kezdem, tehát amelyiknek a legtöbb idő kell, hogy megpuhuljon.
- Amikor elfőtte a bort, akkor már csak vízzel öntöm fel szükség esetén.
- Kicsit a végére kb 5 percig összerottyantom, hogy az ízek jól átjárják a húst is.
Megjegyzés küldése