Reggeli Recept: Müzli joghurttal és szezongyümölcsökkel

23:59

Ebben a hatalmas hőségben, gyakorlatilag nem is kívánok semmit. Kivéve a hideg & folyékony dolgokat. Persze ez igen csak kevés ahhoz, hogy feltöltsük az amúgy is mondhatni szélsőséges körülményeknek kitett szervezetünket. Pontosítanék, mert a cél most nem a feltöltés, hanem a pótlás. Átlagon felüli vízveszteség & párologtatás történik ezekben a napokban. Legfontosabb a megfelelő (nem cukros, szénsavas, vagy kávé formájú) folyadékbevitel. Erről olvashatsz egy korábbi cikkemben, a hangsúly azonban most a könnyű & persze könnyen elkészíthető ételekre helyezem.

Először egy könnyű gyümölcsös joghurt receptet osztanék meg velek, ami az ilyen meleg nyári napokon az egyik kedvencem. Gyorsan elkészíthető és ami a legfontosabb kiadós, tehát délig mást nagyon nem is szoktam enni.

Hozzávalók:


  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 10 - 15 szem fagyasztott cseresznye/meggy
  • 1 banán
  • 4-5 szem fagyasztott eper
  • 2-3 ek zabpehely/corn flakes

Elkészítés:

Én alulra szórom a zabpelyhet, erre teszek 2-3 ek joghurtot, ezt követik a gyümölcsrétegek tetszőleges sorrendben. Majd ismét joghurt és gyümölcsök. Ahogy lassan eszegetem a gyümölcsök olvadoznak illetve a joghurt is áthűl, szóval nagyon kellemes és tápanyagokban gazdag reggeli. Áron is imádja, de ő csak banánt & joghurtot kap :)


Szeretettel:


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images