Néhány tipp, anyagcsere folyamatod gyorsításához

14:04


Létezik egy nem túl fair tényező az életünkben, mely jelentősen befolyásolja küllemünket, viszont genetikailag kódolt, ezért mindenkinél más és más gyorsaságú: ez nem más, mint az anyagcserénk. A genetikai kódoltság nem jelenti azt, hogy nem gyorsíthatunk működésén. Ez remek hír ugye?? Nézzük hát, miként adhatunk löketet természetes úton anyagcserénk folyamatának, mellyel további zsírcsökkentéshez segíthetjük hozzá Magunkat.Reggelizz
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a reggeli fogyasztása. Amikor nem eszel reggelit, a szervezet "éhező módba" kapcsol, hiszen az  ébrenlét periódusába lépve szervezeted nem jut táplálékhoz, ekkor elkezd tartalékolni, ez okozza az anyagcsere lassulást. Amikor a reggeli mellett teszed le a voksodat , akkor szervezetedet jó időre feltöltöd energiával. Reggeli esetében a legjobb a komplex bevitel, tehát legyen benne szénhidrát, pl.: teljes kiőrlésű kenyér, némi fehérje pl.: tojás és természetes zsírforrás pl.: avokádó formájában. Tehetsz mellé egy kis zöldséget, bár ilyenkor tavasz elején ez némi fejtörést okozhat. Az egyik kedvencem a tojásrántotta gazdagon, hiszen mindent beledobálhatsz és percek alatt kész az egész, a másik favoritom a koktélparadicsomos szendvics, az abszolute befutó és a kisfiam kedvence is egyben az avocado krém.Fehérjebevitel:
A fehérjék emésztése nehezebb, hiszen a hosszú fehérjeláncokat , egészen apró aminosavakká kell lebontani - mely nehezebb feladat a zsír vagy szénhidrát bontáshoz képest - ahhoz, hogy végül így tudjanak felszívódni, bekerülve a vérkeringésbe, és eljutva a sejtekhez. Ez nem azt jelenti, hogy fehérje diétával kellene sanyargatnod, magad, de érdemes szem előtt tartani a fehérjebevitel fontosságát. Ez lehet: csirkemell vagy bármilyen alacsony zsírtartalmú hús, hal, hüvelyesek vagy különböző magvak.


 
In Newsprotei
Gyakori étkezés:
Ez a másik szükségszerű tényező, ahhoz hogy sikeres legyen az agyagcsere gyorsító "hadjáratod". Tudom, hogy most felmerül s kérdőjel, hogy: Miért ennék többet, amikor pont, hogy fogyni szeretnék?. Nah figyelj!: nem kell többet enned, csak többször. A 3 nagy étkezést, cseréld fel 5 kisebbre. Több tudatosságot, igényel, de megtérül. Tehát legyen tízórai és uzsonna is a napirendben, amiről talán általános iskolában hallottál utoljára :) Így folyamatos az anyagcsere és sohasem lassul le. Mindezen túl, pedig a túlevést is kiküszöbölheted, hiszen folyamatos a vércurkor szintentartása, tehát nem fogsz kiéhezni, így az óriási, csillapíthatatlan éhségérzet szóba sem jöhet!Zöld tea:
A kedvencem! Ez az, az ital amivel, remekül hozzájárulhatsz az anyagcsere gyorsításhoz, hiszen tele van antioxidánsokkal és zsírégető hatással rendelkezik, méghozzá olyan módon, hogy gyorsítja a véráramlást. Tanulás vagy blogírás :) közben mindig ezt kortyolgatom. A legjobb a napi 2-3 csésze zöld tea elfogyasztása. Télen szürcsölgetheted forró italként nyáron pedig a jeges változat utolérhetetlen frissítő! Én ízesítés nélkül szeretem a legjobbanforrás: Green Tea Benefits
Mozogj:
Ezt megemlíteni, szinte közhely, hiszen a leglaikusabb laikus is tudja, hogy mozgás hatására gyorsulnak a lebontó folyamatok. Ezért néznek ki a sportolók úgy ahogy és a Tv előtt üldögélő "couch potato" - k, szintén úgy ahogy ;) Nahmármost....mi ugyebár a korábbira "gyúrunk" tehát, jó tudni, hogy az intervallumos edzéssel tudod elérni a legrövidebb úton céljaidat. Ilyenkor van egy terheléses szakasz, aztán pihenő és így tovább....pl.: 1 min szökdelés, majd 30 mp pihi. Az ilyen jellegű edzés megemeli az eredeti anyagcsere gyorsaságodat, így még edzés után is érződik a hatása. Terhelés alatt általában oxigénadósságba keveredik a szervezet (anaerob terhelés), így az oxigén felvevőképesség ezáltal pedig az állóképesség, tüdőkapacitás javul. Fontos, hogy a terheléses szakasz, nagyon intenzív legyen! Ilyen jellegű gyakorlatokat találhatsz közepes erősségű gyakorlatsor vagy könnyű gyakorlatsor, egészen kezdőknek esetleg egy nehezebb gyakorlatsor bevállalósoknak vagy nehéz nap után!


Még több alakformálással kapcsolatos információt találhatsz:

Szeretettel:


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images