Hasizom antagonistája!....a milye?

kedd

A hasizom antagonistája, azaz az ellenkezőleg működő izomcsoportja a mély hátizom. Melynek, nem is gondolnánk, de megerősítése legalább annyira fontos a hőn áhított kocka has elérésében!

A hasizmok legfontosabb szerepe a gerinc és a medence rögzítése, annak renyhesége az ágyéki lordosis (lásd: képen) fokozását okozza, mely idővel deréktáji panaszokhoz, tartási rendellenességekhez, így a test egyensúlyának megbomlásához vezethet.
Várandósságod alatt ez a görbület, amúgy is extrém módon terhelve volt a plusz súly cipelése miatt, így most rendkívül fontos a visszaerősítése. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy igazán nehéz hasizom erősítő gyakorlatokat, csak megfelelően megerősített  mély hátizomzattal (quadratus lumborium) tudsz megfelelően végrehajtani. Érdemes minden hasizomzatra fókuszáló gyakorlatot, nagy körültekintéssel, szabályosan végrehajtanod, nehogy a derekad lássa kárát.




Azt javaslom Neked, hogy mindig iktass be alsó háti gyakorlatokat, minden kardió vagy zsírégető edzésedbe. Lássunk néhány példát:








Szeretettel:



Megjegyzés küldése