Székely káposzta az egészség jegyében

vasárnap


Miért egyél savanyúkáposztát?

Mert:
⇸ alacsony a kalóriatartalma, segíti a súlycsökkentést
tejsavat tartalmaz, ami jót tesz a bélflórának, segíti annak helyes működését
nagyon magas a C-vitamin tartalma, ami erősíti az immunrendszert
alig tartalmaz zsírt, így kiváló fogyókúrás étel
K - vitamint tartalmaz, ami csökkenti a szívproblémák kialakulását és egészségesen, erősen tartja a csontokat

...és azt tudtad?
tanulmányok kimutatták az agy és a bélműködés között kapcsolatot, ezért ha a bélflórád rendben van, akkor az agyad is kiegyensúlyozotabban működik

javul a memória, csökken az idegesség és a depressziós hajlam

...még részletesebb infó erről: ITT

Lássuk a receptet:


  • 80 dkg hús - én combból készítem
  • 1 kg savanyú káposzta - picon nénitől/bácsitól
  • 1 nagy tejföl
  • 1 levekocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés zsír
  • majoranna
  • őrölt feketebors
  • őrölt fűszerkömény
  • kevés fokhagyma
  • édes anna
  • pirospaprika
  • én még házilag szárított zellert tettem bele
Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát lepirítom, majd ha kiüvegesedett rászórom a fűszereket - kivéve a piros paprikát, mert az a végén megy bele- teszek hozzá sűrített paradicsomot, édes annát és az egészet felöntöm vízzel és alacsony hőfokon rotyogni hagyom.

Kockákra vágom a húst és beleteszem a fazékban rotyogó egyvelegbe. Addig hagyom így amíg a húskockák kifehérednek. Kb. 20 perc lassú tűzön.


Felöntöm a rotyogó kifehéredett húst vízzel, úgy hogy bőven ellepje. Amikor felmelegedett vagy forr a víz, beleteszem az összevágott savanyúkáposztát. Főzöm tovább az egyveleget a káposzta megpuhulásáig, majd a főzés befejezte előtt a nagy doboz tejföl 3/4-ét beleteszem a bugyogó káposztába.
Kész is!


További fitt receptekért kutakodj a blogomon!

Mozgolódós Napokat!

Megjegyzés küldése