Nálunk a szörp nagyon menő....lett!
Most, hogy Áron majdnem 4 éves, lehet pacsmagolni a konyhában következmények nélkül....
😜
...de legalábbis 2 kézzel tevékenykedni!
Én víz párti vagyok absolute, de a fiúk nem! Ők cukrozott, szénsavas minéldurvábbszínűannáljobb ital pártiak 😕
Ezért,
gondoltam arra, hogy akkor legyen idén a szörp a sláger, mert így legalább tudjuk, hogy honnan van és hogy mi van benne!
Jelenleg: függők
Jelenleg: függők
szóval épp nagyüzemi szörpgyártó iparos vagyok, nem pedig edző, blogger, tanár vagy bármi ilyesmi...
Most megosztom veletek lépésenként, képekkel azt hogy Nálunk hogyan készül a meggyszörp.
Előre vetítem, hogy BRUTÁLIS siker és tényleg meg sem közelíti a boltit.
Hozzávalók:
Én így készítem:
Ez egy relatíve nonsense felszólítás, de arra szerettem volna felhívni a figyelmet, ha van rálehetőséged akkor tényleg Te szedd le frissen a meggyet. Már csak a procedúra meditációs funkciója végett is, nem beszélve arról, hogy így tudod honna származik és minden szemnek értéke lesz.
...hogy lejöjjön róla a por, az esetleges permet stb. és itt már a használhatatlan, rohadó, nem kifejlett darabokat szelektálhatod is.
A kimagozott meggyet tedd egy fazékba, majd nyomkodd szét az ujjaiddal szemeket és lassan kezd el melegíteni. Én felöntöttem a 2 kg meggyet → 0,8 dl vízzel.
Végy egy sűrű szövésű szűrőt (vagy egy régi tiszta textília is megteszi). Nyomkodd ki jól a levet a gyümölcsből! A maradék jobb híján mehet a kukába.
Én 2kg meggyhez ⇒ kb. 1 kg cukrot raktamFolyamatosan melegen tartva a meggylevet tegyél hozzá (attól függően mennyire sűrű szörpöt szeretnél) vízet és mehet bele a cukor.
majd
mehet bele 3-4 teáskanál citromsav.
Jöhet kb. 30 perc lassú bugyogás.
Jöhet kb. 30 perc lassú bugyogás.
.....és BUMMMM! így lett a chocapic,
jah nem, a meggyszörp!
Egészségedre!
További fitt receptek a blogomon 😊
Mozgolódós Napokat!
Megjegyzés küldése