Popsi fókuszos edzésterv

kedd


Az egyik legkritikusabb testrészünk a farizmunk.
Mindenkinek van véleménye a sajátjával és persze másokéval kapcsolatban is 😆
...túl kicsi, túl nagy, túl lapos, nagyon lóg, kicsit löttyed, lehetne kerekebb stb.

A jó hír az, hogy tornával, jól formálható ez a terület
Ez az edzésterv pedig plusz súllyal, még hatásosabbá teszi a dolgot, de eszköz nélkül is hatékony 😉

Videót is forgattam hozzá, hogy mozgás közben is lásd a gyakorlatot, az edzésterv képeit követő leírás pedig a precíz végrehajtásban segít. Mindig az "inkább kevesebbet precízen, mint többet rosszul!!" elv alapján tornázz.






Kezdő edzésterv: 1 kör
Középhaladó edzésterv: 2 kör
Haladó edzésterv: 3 kör

Egyes körök után 1 perc pihenő!

....ha lábsúly nélkül dolgozol, akkor az ismétlések számát duplázd meg!!


Emelés oldalt: 
Testsúly a bal lábon, kezek csípőre tartásban. Hátad egyenes. Jobb láb emelése oldalra, enyhén hajlított térdekkel. A talp végig a levegőben. A tornagyakorlat alatt végig tartsd megfeszítve a hasizmokat. 

Emelés keresztbe:
Testsúly ismét a bal lábon, kezek csípőre tartásban. Pipál a lábfej. Elindítod a lábemelést balra és viszed a térdet egészen magasra. Az ismétlések során a lábat próbáld végig a levegőben tartani. A tornagyakorlat alatt a törzs izmait folyamatosan tartsd megfeszítve.

Kitörés térdhúzás:
Lábak egymás mellett. Jobb lábbal hátra lépsz kitörésbe, majd innen húzod a térded előre. 8 ismétlés folyamatosan és utána csere.

Ellentétes lábfej & tenyér érintés:
Helyezkedj el pókjárás helyzetben. A törzs izmainak megfeszítésével, emeld a lábad, majd az ellentétes karodat hozd magasra. Középen találkozzon a lábfej és a tenyér.

Saroktolás alkartámaszban:
Térdelő és alkartámaszban helyezkedj el. Emeld a jobb lábadat, úgy hogy a comb és a vádli közel 90'-os szöget zárjon be. Sarokból tolj fölfelé. Térdet ne engedd a csípő magassága alá, csak attól fölfelé dolgozz.

Lábemelés alkartámaszban:
Helyezkedj el oldaltfekvésben. Támasz az alkaron. Alul lévő láb enyhén hajlítva. Felül lévő láb emel. A tornagyakorlat során a munkát végző láb végig a levegőben van.


További edzésterveket találsz a blogon.


Mozgolódós Napokat!








Megjegyzés küldése