TEJFAKASZTÓ TORNA

23:20
A természetesség és egészség híve vagyok, ez a tény, lehet hogy már feltűnt Neked is :)
...azt hiszem ezt az egészet e nélkül nem is lehetne...

Szoptatás vs. torna

Örökkön - örökös téma! Erről újdonsült nagymamák és anyóspajtik tudják csak a tutit, mert Te biztos nem jól csinálod. Biztos én sem csináltam jól, mert 2 évig szoptattam és bármit csinálhattam, de tényleg bármit nem apadt el a tejem, pedig már nagyon szerettem volna az első év után.

Az úgy volt...hogy a testnevelési főiskola 6 féléves képzésének, 5. félévében derült ki, hogy Áron úton van. Persze még hátra volt egy félév atlétika és torna vizsga! :p

Nem tudtam teljesíteni a tárgyakat, naná hogy nem. Így ezek Áron utáni időszakra tolódtak.
Vicces, mert amíg más anyukák a parkba jártak bandázni és énekelgettek a Ringató foglalkozásokon, addig Én atlétika edzésre jártam és különböző elemeket tanultam a torna gyakorló felemás korlátján, a gerendán vagy épp talajon.

Áront ez baromira nem zavarta, pedig hát a tej keserű lesz torna edzés után, és el is apad erős terhelés hatására, mint tudjuk! Kivéve NÁLAAAAM!

Rengeteget olvastam a témáról és persze időnként mi is kijártunk a parkba bandázni, így elegendő problémás történetet hallottam. Ezért kezdett el érdekelni az a dolog, hogy biztos van valami hatékony jóga póz, amit ilyen esetekben alkalmazni lehet. A legtöbb anyukánál ugyanis, megindul a tejtermelés a szülést követően, de nem megfelelő mértékben, így a baba lassan - lassan kényelmi szempontból szépen átszokik  a tápszerre.

A köztudatban pedig evidens, hogy aki szoptat, az nem áll neki torna edzésnek sem otthon, sem máshol!

Én azt gondolom, hogy igenis kell a torna! Megérdemled, hogy jól érezd Magadat a bőrödben és valljuk meg a mindennapok terheihez kell is az erő.


Ha nincs elegendő tejed, egészítsd ki a teaszürcsölgetést ezekkel a gyakorlatokkal!

Kezdőtől a haladóig!
1. póz (1. - 3. kép): Kilégzés előrehajlás közben. Tartsd a pózt eleinte néhány mp-ig. Max.: 3 kört végezz


2. póz (1. - 3. kép): Vigyük a lábakat a test fölé, támaszkodjunk a karokra & a tenyerekre, majd fektessük a csípőt a tenyérbe. Könyökök minél közelebb egymáshoz. Az áll ne nyomódjon a mellkashoz. Csukd be a  szemed & lazíts amíg kényelmes. Kezdőknél néhány mp. Folyamatos normál légzés. Végül csigolyáról csigolyára lassan! ereszkedj vissza.
 Könyök alátehetsz egy összehajtogatott plédet. 

3. póz (4. kép): Végrehajthatód az előző pózból vagy pihenés után emeld újra magasba a lábaidat. Tenyereidet támaszd meg a bordakosarak mögött, a gerinchez közel. Könyök vállszélesen. Állat szorítsd a mellkashoz. Tartsd amíg kényelmes, majd lassan! csigolyáról - csigolyára ereszkedj vissza. Csak egyszer végezd a pózt néhány mp - ig.

4. póz (5. kép): Rövid pihés után, elindítod a pózt, ugyan úgy, mint az előzőeket. Támaszkodj a karokra, majd engedd a lábakat a fej fölé a talajra/párnára/székre - lazaságtól függően. Ne erőltesd! Lassú, mély légzés! Tartsd néhány mp-ig, majd lassan! gördülj vissza a hátadra, majd az ülepre. 
Nyakízületi gyulladás, sérv, porckorongsérv, magas vérnyomás esetén ne végezd!!


Haladók! Figyelem!!

5. póz (alsó képek) Rövid pihenés után végezzük.A kéztámasz egy egyenlő oldalú háromszöghöz hasonlítson. A kezekkel tartsuk a fejet, hogy ne gördülhessen hátra. Lassan sétálj közelebb a kezekhez, majd a combokat nyomd a hashoz, lassan áttéve az egyensúlyt karjaidra, így emeld el az egyik lábat a talajtól kb.: 20 cm-re, majd a másikat. A hajlított térdet lassan kezd el nyújtani, közben figyelj az egyensúly megtartására. Az egész test legyen egy vonalban. Tartsd a póz, amíg kényelmes, majd hajlít a térd, lassan engeded vissza a lábfejeket egészen a talajig. 3 mély légvétel és csak ezt követően emeld a fejedet!

Pihenő!


...ha már nem szoptatsz, de szívesen mozognál további torna edzéseket találsz a blogon.
Zenét és nyújtó hatású gyakorlatokat korábbi bejegyzésemben találsz.

Mozgolódós Napokat!
 https://2.bp.blogspot.com/-uo0piw4RwAM/WGMFK76tzbI/AAAAAAAAGVs/Zd_Ar01AzjIJQzNyBtk3UTZn0I3qr1SkwCK4B/s640/TORN%25C3%2581ZN%25C3%2581L%2BOTTHON%252C%2BDE%2BM%25C3%2581R%2BA%2BBEMELEG%25C3%258DT%25C3%2589SN%25C3%2589L%2BMEGAKADSZ-%2B%25282%2529.png


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images