MÁRCIUSI ALAPANYAGOK EGÉSZSÉGES ÉLETVEZETÉSHEZ

kedd




Lassan kezdek kétségbe esni, hogy mi is az, ami a maga valójában az asztalra kerülhetne. Minden nem szezonális , ugyanis kétségeket ébreszt bennem és az igazán fitt étrendeben sem szeretném feladni. Ezért kutakodtam kicsit az online birodalomban, hogy mit is lehet nyugodtan felszolgálni a családnak, ilyenkor a tél delején decemberben. Ilyenkor is fontos, hogy könnyű és nem utolsó sorban egészséges, tápláló kombinációk kerüljenek az asztalra.

Szerintem télen sokkal nehezebb a fogyókúra illetve a testsúly normál szinten tartása. Gondoljunk csak bele...nyáron bármit ehetünk, mert roskadoznak a kertek a gyümölcsöktől, zöldségektől, de ilyenkor azért egy tudatos életvitelt folytató, gyakorlott, kreatív háziasszony is elgondolkodik.



Egy - két apróság, amire érdemes figyelned:


Fontos a hazánkban termelt zöldségek, gyümölcsök fogyasztása, hiszen ezeket kisebb távolságon kell szállítani -> gyorsabb és környezetkímélőbb, valamint kevésbé kell tartósítani, mint a hosszú utazáson résztvevő társaikat..

Mindenki azt fogyassza ami a saját kis hazájában megterem. A mi szervezetünk ezeket a táplálékokat ismeri, hasznosítja jól, így talán többet tehetünk magunkért, mint a "kurkuma tablettával".

Figyeljünk a testünk jelzéseire, ő nem hazudik. Azt gondolom manapság, az információkkal zsúfolt online világban,ezt nehéz megtenni. Amit előnyünkre fordíthatunk ilyenkor, az a figyelem. Beszorulunk a lakásba -> többet vagyunk Magunkkal, talán egy kicsit könnyebb lecsendesedni és figyelni, tapasztalni Magunkat. Mit kíván a szervezetünk? Milyen táplálékforrás után epekedünk? A gyerkőctől is kérdezzük meg, hogy mit enne szívesen.....ők még ösztönösebbek....persze a hambin, hot-dogon és pizzán kívül. Tereljük őket is egészségtudatos életvitel irányába, mert ha ezt látják nekik is ez lesz a természetes.

Összeállítottam egy listát, amin a hónap szezonális zöldségeit, gyümölcseit találod. Ezek elvileg! normál esetben is megtalálhatóak a márciusi természetben, pincékben tehát természetes vitaminforrásként funkcionálnak, mert azért valljuk be a márciusi paradicsom...hááát...nem is tudom :/ ....inkább ne erőltessük.

Folyamatosan hozok recepteket....figyeljétek a blogbejegyzéseimet.
Az egészséges, fitt életmódot követőknek pedig melegen azaz hidegben is ajánlom a tornát, mert az Én elméletem szerint "löttyed" vékonyra könnyű lefogyni, nahde izmos, feszes vékonyra.... az már valami ;)

Zeneajánlatokat  találsz a legfrissebb slágerekből, amit minden hónapban közzé teszek egy  blogbejegyzésben.









...ha Te szeretnél leghamarabb értesülni a blogbejegyzéseimről és szeretnél hozzájutni az üzenetben kiküldött táblázatokhoz, receptekhez, akkor klikk ide.






Megjegyzés küldése