MIÉRT VÉGEZZ TORNA GYAKORLATOKAT A FRISS LEVEGŐN?

0:03

Tényleg, miért is???

Ahogy esnek a fokok a hőmérő higanyszálán, úgy gubózunk be a szobánk "biztonságot" nyújtó 4 fala közé ősszel és hirtelen elfelejtjük a bikiniszezont. Sokan főleg ezért tornáznak, hogy a legjobbat hozzák ki Magukból erre az időszakra, pedig a mozgás legfőbb célja szerintem egészen más.

A legfontosabb, hogy az egészségért tornázzunk. 
Egészséges lehess Magadnak, a párodnak, a gyerekeidnek, a környezetednek és így sok-sok értékes időt tölthessetek együtt.


Most nézzünk néhány kész tényt a szabadban végzett edzés előnyeiről:
  • C vitamin felhalmozás az utolsó erős napsugarak segítségével
  • Könnyebben alkalmazkodsz a hőmérséklet különbséghez, ha folyamatosan edzel a szabadban
  • Nő a tüdőkapacitás
  • Nem fog rólad 5 perc után dőlni a víz és nem fogsz hozzáragadni saját Magadhoz a 10. percben :)
  • Immunrendszer erősödik
  • Emelkedik a "jó hangulat" hormonszint , persze ehhez nem kell hűvösebb idő,csak annyi hogy kimozdulj
  • Hatékonyabb az edzésed, hiszen szervezeted nem az izzadásra koncentrál, hanem arra, hogy melegen tartson és ez plusz energiába kerül :) Szóval ez egy mini fogyókúra!

Még néhány hasznos tipp indulás előtt:

Mindig fokozatosan terheld magad, ha most nem hagyod abba, akkor később sem fogsz a hidegtől meghökkenni. Bemelegítés soha sem maradhat el! Hidegben min 10 perc, hogy ráhangolódjon a szervezeted a terhelésre. Mindig védd az ízületeidet, tehát rövid gatyót most cseréld le egy 3/4-esre. Hosszú ujjú is legyen a derekadon még, ha süt a nap akkor is. Én nagyon kézfázós vagyok szóval egy laza kesztyűt még nyári estéken is képes vagyok elővenni :D sapka ízlés szerint! Szélsőséges időben ne indulj el és csak annyit mozogj amennyi jólesik. A nyújtásról valamint a folyadékpótlásról nem ér megfeledkezni, ha elfáradtál akkor sem!!!

Online edzéstervekért -> klikk ide!Mozgolódós Napokat!
 https://2.bp.blogspot.com/-uo0piw4RwAM/WGMFK76tzbI/AAAAAAAAGVs/Zd_Ar01AzjIJQzNyBtk3UTZn0I3qr1SkwCK4B/s640/TORN%25C3%2581ZN%25C3%2581L%2BOTTHON%252C%2BDE%2BM%25C3%2581R%2BA%2BBEMELEG%25C3%258DT%25C3%2589SN%25C3%2589L%2BMEGAKADSZ-%2B%25282%2529.png

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Népszerű bejegyzések

Flickr Images