Ízletes görög zöldségtál
Hozzávalók:
- 1,5 dl olíva olaj
- 1 nagy padlizsán - felkarikázva
- 1 nagy hagyma - vékonyra karikázva
- 3 gerezd fokhagyma - felszeletelve
- 1 kg krumpli - 1 cm-es karikákra szeletelve
- 6 közepes paradicsom - karikázva
- 5 szelet cukkini
- koktélparadicsom, ízlés szerint
- 300g paradicsom püré
- szárított oregano
- aprított petrezselyem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKxIWKVx3TKyUA7WWWVH60_tlgUhUVIY9mObA4ky71RfbfJgM4xH1lue4_sgfhRY02JAmF437g0EjVO0jMxEMMQwu8RSCVivcbNYa879UKhil-uuA64s3fhXIvSFe6CaVxXrvdJkQRLTE5/s1600/Briam.jpg)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220 C-ra. Melegíts egy kis olíva olajat egy serpenyőben és dobd bele a padlizsán szeleteket. Addig sütögesd, míg arany színűek nem lesznek, ez kb.: 5-7 perc.
Majd add hozzá a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát valamint olajat, ha szükséges és süsd további 5 percig, amíg meg nem puhulnak. Ezután kapcsold le a gázt és emeld ki a padlizsán szeleteket,majd add a hagymákhoz a krumplit, paradicsomokat, cukkini szeleteket, sűrített paradicsomot valamint 2 dl vizet. Hintsd meg oregánóval, petrezselyemmel, tengeri sóval és őrölt borssal. Keverd össze a kezeddel és öntsd az egyveleget egy tepsibe. A tetejére a padlizsán szeletek kerüljenek.
Süsd az egészet az előmelegített sütőben 30 percig, majd 200C-on további 20-30 percig, amíg a teteje meg nem barnul.
Megjegyzés küldése